Pripreme za Božić

 

Posljednji mjesec u godini obilježen je brojnim radionicama i događanjima kojima želimo svim štićenicima u domu stvoriti osjećaj topline obiteljskog doma.

Ove godine osmislili smo niz radionica kojima nastojimo oživjeti Božić iz djetinjstva naših štićenika. Organizirali smo tako kulinarsku radionicu izrade “salon bombona” iz djetinjstva naših baka i djedova! Radionica je bila odlično prihvaćena od strane naših štićenika, ali i osoblja doma koje se pridružilo u izradi i pakiranju ukusnih i mirisnih bombončića. Dok su jedni oblikovali zdrave bombončiće od karmeliziranog šećera ,meda, limuna, klinčića i džumbira (odlični kao prirodni lijek za grlobolju i prehladu), drugi su rezali ukrasne papiriće i zamatali bombončiće u njih, dok su treći degustirali i brinuli za pjevanje božićnih pjesama. Izrađene slatkiše iskoristit ćemo za ukrašavanje našeg božićnog drvca na badnjak i naravno za degustaciju!

 

 

Na blagdan Sv. Lucije štićenici su posadili pšenicu, a posjetio nas je i župnik iz Dubrave koji je ispovjedio štićenike kako bi čista srca dočekali Božić i rođenje Krista Kralja.

 

 

U sklopu kreativnih radionica štićenici su izrađivali vjenčiće i aranžmane od borovih grančica koji će krasiti prozor i ulazna vrata Doma Ivana, te izrađivali mirisne kolačiće s cimetom, koji će poslužiti kao ukrasi za bor u nadolazećim blagdanima.